Autor: Ivan Kuzmanović - ivan.kuzmanovic@021.rs

Novi Sad
28.01.2021.
16:30 > 09:02
Tim naučnika sa Fakulteta tehničkih nauka sa jednim od svojih startap projekata plasirao se među devet najboljih na takmičenju u Italiji.
  • Nele

    29.01.2021 23:01
    Ftn sve sem profesora
    Na ftnu je najveci problem sto svaki profesor pored sto je profesor radi privatno, drzi kurseve, ima svoju skolu, biznis i sl. Studenti ih ne interesuju. Izlista slajdove i pozdrav. Najmanje se posveti studentu. Cist primer FTN INformatika kursevi, tamo za dobre pare predaju nemaju vremena za nas sto redovno idemo na faks.
  • Telep

    29.01.2021 17:06
    Za @Ljilja
    Jedno je stažiranje, a drugo je studiranje. Te dve stvari ne treba poistovećivati. Dobro je da svršeni student prava, nakon što je dobro savladao teoriju na fakultetu, ode da bude pripravnik ili na praksu kod nekog advokata "koji razbija u sudnici". Dobar praktičar ne mora da bude i dobar predavač. Fakultet nije isto što i zanat pa stoga i profesori treba da se trude kako da studenti na najefikasniji način da nauče i razumeju teoriju. U tom smislu bi trebali da se trude na napišu udžbenik, da osmisle kvalitetna predavanja, da organizuju projekte kroz koje bi studenti lakše razumeli teoriju.
    Umesto toga, ovi profesori svoju energiju i vreme troše na privatni projekat koji nema veze sa studentima.
    Opet, ponavljam, možda su dotični profesori i odlični predavači, to ne znam i ne mogu da tvrdim. Ono što znam je da se jedan deo FTN suviše podređuje privatnim interesima, a da gubi akademsku dimenziju.
  • Ljilja

    29.01.2021 15:11
    Ali stvarno
    Ako želite da postanete najbolji advokat najbolje je da vas uči neko ko realno "razbija u sudnici" a nema samo teoretsko znanje. Ovo je super kombinacija, da profesori vode realne projekte i u njih neminovno uključuju studente, koji na taj način stiču mnoga znanja, a ne samo programerska, ostvaruju kontakte, imaju prave reference. Apsolutno sam zadivljena razvojem IT grane FTN-a, koja donosi dobro profesorima, studentima, gradu... i stvara dobrostojeću IT elitu koja će biti slobodna da bira gde će, sa kim i kako da živi. Prava elita uvek vuče i ostale napred.
  • Telep

    29.01.2021 12:24
    Profesura ili privatni biznis
    Ne znam da li je to slučaj sa dotičnim, ali bi profesori, kad im je već data katedra trebali malo više da se bave radom sa studentima. Umesto da razvijaju privatni biznis, trebali bi da osmišljavaju i obezbedjuju sredstva za projekte koji bi bili edukativni za studente. Ovako im status profesora samo služi da ga okače na vizit-kartu i time obezbede bolju prodju za neke privatne kombinacije.
  • Kukuriku

    29.01.2021 08:44
    Svaka čast svakome ko nešto novo napravi. Ti pametni, obrazovani i hrabri ljudi su odlučili da ostanu u svojoj zemlji i da pokušaju nešto da naprave u njoj umesto da kao neki drugi odu u npr. Švedsku. Želim im još puno uspeha u daljoj karijeri!
  • Archer

    29.01.2021 07:41
    Brdo gluposti
    Mate, aj ti u "Zadrugu", a ti "crtice", sedi jedan! Nepismen si za medalju, ali te to ne sprečava da pišeš nebulozne komentare.
    Sve čestitke za ekipu sa FTN!!!
  • Mate

    29.01.2021 06:22
    Da pojasnim
    Totalno, ali totalno nebitna i neprakticna ideja.. Korisna kao i regulator pritiska ves masine na potencijal zemljotresa u Holandiji. Ili kao da neko izracuna potencijal oplodnje divljeg vepra i izmrle vrste kivi ptice..
  • .

    28.01.2021 18:59
    A sta ako je paznja kada se prati onlajn veca a to sto je manje ne komunicirajnje da je drugi problem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna